top of page

Teamleider IT / Competentiemanager IT

Apeldoorn

#1216

Voor onze opdrachtgever de Douane zijn wij op zoek naar een Teamleider IT / Competentiemanager IT

Let op: Deze aanvraag is niet geschikt voor ZZP'ers

Coach van ICT-professionals, allrounder in hr-zaken en uitdrager van het agile en scrumgedachtegoed. Als competentiemanager bij de Douane in Apeldoorn ben je het allemaal! Jij richt je op de ontwikkeling van de individuele teamleden van jouw teams. Zo zorg je dat ieder teamlid functioneert op een manier die zowel goed aansluit bij de wensen van de medewerker, als bij de doelstellingen en cultuur van de Douane!

Achtergrond opdracht
De IV-keten Douane wordt deels gevormd door de Informatie Voorziening-organisatie van de Belastingdienst en deels door de Informatie Management- organisatie van de Douane. Ze werken nauw samen om stapsgewijs IT-ondersteuning van de Douaneprocessen te verbeteren. In de IV-Keten Douane wordt de managementrol ingevuld door leidinggevenden van de ondersteunende teams (teamleiders) en de leidinggevenden van de procesketens (Competentiemanagers). Zij zijn verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de hen toegewezen teams en voor de kwaliteit en kwantiteit van de medewerkers die hierin werkzaam zijn.

Als Competentiemanager werk je actief mee om de doelstellingen van het team binnen de procesketen te behalen. Sterker nog: jouw inzet en betrokkenheid dragen bij aan het welzijn en de resultaten van de IV-Keten Douane en de teams. In die zin ben je medeverantwoordelijk voor de resultaten van de IT- dienstverlening aan de Douane. Hierbij heb je oog voor ieders kwaliteiten en breng je in kaart waar verdere professionalisering nodig is. Zo zorg je ervoor dat het juiste teamlid op de juiste plek werkt aan een betere IT-ondersteuning van de Douane processen.

 

Jouw rol staat dan ook in het teken van leren en ontwikkelen. Je houdt zicht op én geeft richting aan de organisatie en medewerkers. Ook zorg je voor een juiste en tijdige bezetting. Daarnaast faciliteer je de persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling van de teams en pak je voor individuele medewerkers alle hr-taken op. Je zorgt samen met collega-competentiemanagers dat de juiste kennis en kunde aanwezig is om een goed functionerende ICT omgeving neer te zetten voor de Douane. Daarmee draag je indirect bij aan een veilig en stabiel Nederland.

 

Op professionele wijze weet je de IV-keten onderling te verbinden. Een uitdagende klus waar jij met zowel een operationele aanpak als strategische blik moeiteloos in functioneert. Het betreft een hybride rol; de werkzaamheden vinden plaats in een roerige en dynamische omgeving in Apeldoorn en je hebt alle vrijheid om vanuit huis te werken.

 

Functie-eisen

 • WO diploma in een relevante richting

 • Ervaring agile werken

 • Actuele en relevante leidinggevende ervaring in een vergelijkbare rol (Minimaal 3 jaar)

 • Ruime en brede werkervaring als HR professional

 • Ervaring met het ontwikkelen van kennis en vaardigheden in teams

 • Werkervaring in ICT-sector

 

Wensen

 • Je hebt minimaal drie jaar actuele en relevante leidinggevende ervaring in een vergelijkbare rol, bij voorkeur binnen een IT omgeving.

 • Je hebt vanuit een management/business rol kennis van en ervaring met de verschillende hr-processen.

 • Je hebt ervaring met het ontwikkelen van kennis en vaardigheden in teams.

 • Je hebt kennis van de en bij voorkeur ervaring met de principes van agile werken.

 • Je hebt aantoonbare affiniteit met ICT.

 

Aanvullende kennis:

Je bent een echte verbinder, die snel contact weet te maken. Je hebt er plezier in om samen met je collega competentiemanagers en je team voor de beste resultaten te gaan. Je hebt voldoende kennis van ICT om een goede gesprekspartner te zijn. Jij verstaat de kunst om in begrijpelijke taal te communiceren, zowel in woord als op schrift.

Competenties:

 • Samenwerken

 • Organisatiesensitiviteit

 • Resultaatgerichtheid

 • Ontwikkelen medewerkers

 • Inspireren

 

Overige informatie

Startdatum: Start 15 februari 2024

Inzet: 36 uur/week

Duur: t/m 31 december 2024 met optie op verlenging

Locatie: Apeldoorn

 

Ben jij die gedreven Teamleider IT / Competentiemanager IT die wij zoeken? Stuur dan je cv en motivatiebrief naar sales@yobs.com. We kijken er enorm naar uit om van je te horen!

 

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Jan Tammeling via telefoonnummer 0651403618.

bottom of page