top of page

Solution Architect Data

Den Haag

#1213

Voor onze opdrachtgever Ministerie van Justitie en Veiligheid zijn wij opzoek naar een solution architect data

 

Het NFI ambieert datagestuurd werken als 1 van de 4 i-strategie thema's. De Chief Data Officer is binnen het NFI een nieuwe rol, die verder ontwikkeld wordt in lijn met de JenV visie op datamanagement.

Nederlands Forensisch Instituut: Werken bij de Rijksoverheid betekent een bijdrage leveren aan een beter Nederland. Dus ook aan een veilige en rechtvaardige samenleving voor iedereen. Veiligheid en Justitie verdedigt en beschermt de rechtsorde, van beleid tot uitvoering. Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) is een agentschap van het ministerie van Veiligheid en Justitie en levert kwalitatief hoogwaardige forensische diensten met behulp van state-of-the-art technologie en wetenschap. Gedreven NFI-professionals richten zich gezamenlijk op het tijdig leveren van begrijpelijke, objectieve en zo nodig multidisciplinaire forensische analyses, op meer dan 30 onderzoeksgebieden zoals DNA, pathologie en toxicologie, maar bijvoorbeeld ook digitale technologie en wapens. De resultaten spelen een belangrijke rol bij opsporing en vervolging, en in rechtszaken. In alle gevallen houdt het NFI zich bezig met zaken die direct van invloed zijn op het dagelijks leven. Dat maakt werken voor het NFI zo bijzonder. Want recht raakt mensen.

 

In de rol van Solution architect data & analytics geef je samen met de data architect invulling aan de realisatie van de data & analytics architectuur binnen het NFI. Deze opdracht spitst zich toe op: - Het opzetten van de set-gegevensdienst waarmee gegevenssets geïntegreerd ter beschikking worden gesteld voor consumptie door analytische applicaties. - Het opzetten van een dataplatform voor het uniform beschikbaar stellen van data voor o.a het te opzetten analytics platform - Het opzetten van een analytics platform waarmee gegevenssets geanalyseerd kunnen worden, modellen en dashboards ontwikkeld en geoperationaliseerd kunnen worden. Taken en verantwoordelijkheden: - Opstellen van een low-level design voor de set-gegevensdienst.

 

De werking en ontwerpprincipes van deze dienst zijn al op hoofdlijnen beschreven. Er moeten nog keuzes gemaakt worden over de in te zetten technologie op zowel applicatief als infrastructureel vlak. - Opstellen van non-functional requirements voor de verwerving van tooling en/of technologie voor de realisatie van de set-gegevensdienst. - Opstellen low-level design voor het data en analytics platform. De werking en ontwerpprincipes van dit platform zijn al op hoofdlijnen beschreven. Er moeten nog keuzes gemaakt worden over de in te zetten technologie op zowel applicatief als infrastructureel vlak. - Opstellen van non-functional requirements voor de eventuele verwerving van tooling voor het data en analytics platform. - Inhoudelijk coördinerende rol bij de realisatie van de set-gegevensdienst; - Inhoudelijk coördinerende rol bij de realisatie van het data platform; - Inhoudelijk coördinerende rol bij de realisatie van het analytics platform; - Adviserende rol bij het ontwerp en realisatie van de berichten-gegevensdiensten. 

 

Functie-eisen

  • De kandidaat heeft minimaal een afgeronde opleiding HBO

  • De kandidaat heeft minimaal 10 jaar aantoonbare werkervaring in het data management werkveld.

  • De kandidaat heeft minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring als data architect en/of dwh-architect en/of informatiearchitect en/of BI architect en/of data solution architect in het data werkveld. Solution architectuur ervaring buiten het data werkveld is geen relevante werkervaring voor deze opdracht.

 

Wensen

  • Je bent organisatiesensitief, klantgericht en omgevingsbewust; Je bent goed in het aansturen, coachen, begeleiden, stimuleren en motiveren van medewerkers; Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling en schriftelijk; Je hebt inzicht in organisatorische, procesmatige en vakinhoudelijke samenhangen in brede context; Je kunt het abstracte onderwerp data governance voor mensen buiten het vakgebeid concreet maken

  • Het is een pré als je: - Kennis hebt van metadata management. - Kennis hebt van informatie modellering en data warehousing concepten - Kennis en begrip hebt van het ontwerpen van data oplossingen op cloud-technologie - Kennis van en ervaring hebt met het werken met het Datakwadrantenmodel van Ronald Damhof

  • Het is een pré als: - je ervaring hebt als data solution architect in de publieke sector; - je ervaring hebt met het samenwerken met partners/partijen in de strafrechtketen op het gebied van informatiehuishouding; - je ervaring hebt in het adviseren van management teams binnen de Rijksoverheid. 

 

Overige informatie

Startdatum: Start 1 maart 2024

Inzet: 16 uur/week

Duur: t/m 31-12-2024 met optie op verlenging

Locatie: Den Haag

 

Ben jij die gedreven Solution Architect Data die wij zoeken? Stuur dan je cv en motivatiebrief naar sales@yobs.com. We kijken er enorm naar uit om van je te horen!

 

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Jan Tammeling via telefoonnummer 0651403618.

bottom of page