top of page

NS Customcode Systemengineer

Apeldoorn

#1204

Voor onze opdrachtgever de Belastingdienst zijn wij op zoek naar een NS Customcode Systemengineer

Let op: Deze aanvraag is NIET geschikt voor ZZP'ers


Voor het Competence Center Normalized Systems wij op zoek naar een Java custom code ontwikkelaar met NS kennis. Als customcode ontwikkelaar bouw jij die essentiële Java code/functionaliteit die niet op basis van de softwaretemplates kan worden geëxpandeerd. Toch ben je geen ‘Java-geek’ en vind je met name voldoening in, samen met business vertegenwoordigers, iteratief realiseren van kwalitatief hoogwaardige oplossingen.

De uit te voeren activiteiten zijn niet in de traditionele functies ontwerper, bouwer of tester te vangen. Je schrijft Java code en Junit testen (bij voorkeur vanuit een TDD gedachte) en werkt samen met je collega's zoveel mogelijk T-shape. Het is voor deze functie belangrijk dat je analytisch en communicatief vaardig bent en het leuk vindt om de brugfunctie tussen IT en business te vervullen.

Het team waarin je komt te werken, bouwt aan functionaliteit voor diverse applicaties van verschillende domeinen binnen de Belastingdienst. Soms hebben de opdrachten groot maatschappelijk belang en exposure.

Achtergrond opdracht
Normalized Systems is een jonge en innovatieve ontwikkelmethode die zich richt op het realiseren van applicaties met behulp van Normalized Systems softwaretemplates en expanders. De basis van een Normalized Systems applicatie is een, op een datamodel gebaseerd, Prototype. Dit prototype ontstaat na configuratie en expansie van de bovengenoemde softwaretemplates. Het prototype vormt een applicatieskelet waaraan alleen de essentiële code nog ‘met de hand’ wordt gebouwd en toegevoegd. Een klein en agile team breidt in korte sprints, samen met de klant, het prototype stapsgewijs uit tot de uiteindelijke applicatie ( het zogenaamde evolutionair prototypen). De ontwikkelde applicaties zijn zeer gestructureerd en kenmerken zich door hoge onderhoudbaarheid. Binnen de IV van de Belastingdienst wordt Normalized Systems langzaam maar zeker geïntroduceerd. Daarvoor is een Competence Center ingericht waarbinnen realisatieopdrachten voor applicaties worden uitgevoerd. Je komt te werken in een dynamische context waarin je de kans krijgt om de werkwijze binnen het Competence Center mede vorm te geven.

 

Functie-eisen

 • Medior systemengineer met NS ervaring (Minimaal 2 jaar)

 

Wensen
Aanvullende kennis:

 • Certificering Normalized Systems is een vereiste

 • Kennis van Specification by Example is een pré

Competenties:

 • Pro-actief

 • Flexibel

 • Nieuwsgierig

 • Analytisch

 • Zelfstandig

 • Resultaatgericht

 • Teamplayer

 • Communicatief vaardig

 • Ervaren en vaardig met werken in een scrumteam.

 

Overige informatie

Startdatum: Start 18 maart 2024

Inzet: 36 uur/week

Duur: t/m 31 december 2024 met optie op verlenging

Locatie: Apeldoorn

 

Ben jij die gedreven NS Customcode Systemengineer die wij zoeken? Stuur dan je cv en motivatiebrief naar sales@yobs.com. We kijken er enorm naar uit om van je te horen!

 

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Jan Tammeling via telefoonnummer 0651403618.

bottom of page