top of page

Projectmedewerker Analyse

Utrecht

#1199

Voor onze opdrachtgever de Belastingdienst zijn wij op zoek naar een Projectmedewerker Analyse

Let op: Deze aanvraag is NIET geschikt voor ZZP'ers

We zijn opzoek naar een projectmedewerker analyse die: Het analyseren en integreren van strategische informatie uit grote hoeveelheden documenten. Op basis van een reeds uitgevoerde trendanalyse analyseren in welke mate deze trends aansluiten bij de OESO Tax Administration 3.0 visie In kaart brengen van de stand van zaken van ontwikkelingen in de huidige organisatie in relatie tot de OESO bouwstenen Tax administration 3.0.

Medewerker is onderdeel van een team, met daarin een inhoudelijk en een technisch projectleider en twee andere medewerkers van de Belastingdienst.

Achtergrond opdracht
Nederland heeft zich met de andere landen binnen de OESO gecommitteerd aan de OESO visie ‘Tax Administration 3.0’ (TA3.0), waarin een vergezicht wordt geschetst van een digitale transformatie van belastingdienst(en) van de toekomst. Een belastingdienst die veel meer aansluit bij de wereld van burgers en bedrijven en waar veel belastingzaken automatisch en achter de schermen afgehandeld kunnen worden. De technologische ontwikkelingen (zoals data uitwisseling, digitale identiteit, inzet AI) en maatschappelijke verwachtingen zijn op een punt dat dit ook voor Nederland een realistisch toekomstperspectief is. Tegelijkertijd zijn nog niet alle oplossingsrichtingen al duidelijk omlijnd en roept een dergelijk perspectief ook nog veel vragen op.

Concern directie Innovatie & Strategie is gevraagd om voor de Nederlandse Belastingdienst een impactanalyse te maken van de TA3.0 visie. Wat betekent deze digitale transformatie in de Nederlandse context, (hoe) sluit deze aan bij de strategische doelen en lange termijn ontwikkeling van de eigen organisatie en wat verwachten Nederlandse burgers en bedrijven van de Belastingdienst in een dergelijke toekomst? Ook maken we voor de verschillende bouwstenen (van digitale identificatie tot gegevensdeling en de randvoorwaarden voor fiscale wet- en regelgeving) inzichtelijk hoe volwassen we als organisatie zijn en wat de vervolgstappen zijn.

 

Functie-eisen

  • WO (Informatiemanagement)

  • WO (Minimaal 5 jaar)

 

Wensen
Competenties:

  • Scherpe analysekwaliteiten, helder en bondig schrijven, zelfstandig werken, bestuurlijke sensitiviteit en organisatiesensitiviteit zijn eigenschappen die goed passen bij de werkzaamheden.

  • Kennis van het IT domein en de materie is een pre.

 

Overige informatie

Startdatum: Start 1 maart 2024

Inzet: 32 uur/week

Duur: t/m 01 juli 2024 met optie op verlenging

Locatie: Utrecht

 

Ben jij die gedreven Projectmedewerker Analyse die wij zoeken? Stuur dan je cv en motivatiebrief naar sales@yobs.com. We kijken er enorm naar uit om van je te horen!

 

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Jan Tammeling via telefoonnummer 0651403618.

bottom of page