top of page

Business Analist/Product Owner

Den Haag

#1195

Voor onze opdrachtgever Ministerie van Justitie en Veiligheid zijn wij opzoek naar een Business Analist/Product Owner

 

Het Dienstencentrum JenV

Het Dienstencentrum zorgt ervoor dat medewerkers van JenV ongestoord kunnen werken door ondersteuning en advisering te bieden over verschillende dienstverleningsdomeinen waaronder o.a. huisvesting, ICT en Informatievoorziening. Je werkzaamheden worden uitgevoerd in de afdeling Portfoliomanagement binnen het Dienstencentrum. Deze afdeling richt zich op het vormgeven en onderhouden van een passend producten- en dienstenpakket voor het BD. Het Dienstencentrum werkt dienstgericht. Er zijn op dit moment verschillende diensten, waaronder de Dienst BI. Dienst BI is hét dataknooppunt voor bedrijfsvoeringsgegevens binnen het bestuursdepartement (BD) van JenV.

 

De dienst ontwikkelt en beheert het platform voor het verzamelen, schonen en uniformeren van de proces- en bedrijfsvoeringsdata om deze vervolgens met behulp van rapportages en Power BI dashboards te visualiseren, te signaleren of te analyseren. Business Intelligence heeft als doel om de aanwezige gegevens binnen het BD te gebruiken voor betere ondersteuning en aansturing van de bedrijfsprocessen. Medewerkers, leidinggevenden en bestuurders krijgen meer inzicht, kunnen analyseren, en worden in staat gesteld beter te prioriteren en te plannen. Op deze manier ondersteunt de Dienst BI JenV in het realiseren van de ambitie om meer datagedreven te werken. De Dienst BI sluit de komende tijd steeds meer gegevensbronnen aan op haar dataplatform, innoveert dit platform met behulp van nieuwe (cloud)technieken en ontwikkelt continu nieuwe BI-oplossingen voor een breed scala aan klanten.

 

De Dienst BI sluit de komende tijd steeds meer gegevensbronnen aan op haar dataplatform, innoveert dit platform met behulp van nieuwe (cloud)technieken en ontwikkelt continu nieuwe dashboards voor een breed scala aan klanten. Zodoende zijn wij op zoek naar een ervaren collega die de rol van product owner en business analist kan invullen.

 

Als product owner ben je verantwoordelijk voor het maximaliseren van waarde voor de verschillende klanten, de klantenkring als geheel en het dataplatform. Je kan goed prioriteren, rekening houdend met de verschillende belangen. Je werkt binnen een agile omgeving en beheert de backlog en maakt epics en stories. Je stelt acceptatiecriteria op voor de user stories en organiseert reviews en gebruikersacceptatietesten. In de rol van business analist heb je een brede kijk op met name de bedrijfsvoeringsprocessen binnen het bestuursdepartement en de rest van het ministerie. Doordat je veel contact hebt met stakeholders zie je welke brede behoeften er spelen en hoe je daar op het gebied van het verwerken en visualiseren van data op in kan spelen.

 

Je bent vaardig in het uitvoeren van fit gap analyses en creatief in het bedenken en afwegen van diverse oplossingsmogelijkheden. Je bent sterk in het promoten van de Dienst en in staat aan potentiële klanten de voordelen van de Dienst uit te leggen. Als een spin in het web draag je met je inzichten en ideeën bij aan de doorontwikkeling en innovatie van de Dienst BI. Je vertaalt samen met je collega’s in het BI-team de business behoeften naar werkende oplossingen. Je werkt hierbij nauw samen in het BI-team met voornamelijk de senior data engineer, informatieanalist, report specialist en dienstcoördinator. Daarnaast stem je af met de afnemers van de Dienst, de data-leveranciers en andere stakeholders in de organisatie. 

 

Functie-eisen

  • De kandidaat heeft minimaal een afgeronde HBO-opleiding (IT-gerelateerd)

  • De kandidaat heeft minimaal 3 jaar werkervaring als business analist

  • De kandidaat heeft minimaal 3 jaar werkervaring als product owner

  • De kandidaat heeft minimaal 3 jaar ervaring met tools die agile werken ondersteunen, zoals Jira of Azure DevOps

  • De kandidaat levert een korte motivatie aan van maximaal 300 woorden waarom de combinatiefunctie van product owner en business analist binnen het domein van JenV goed bij hem/haar aansluit

 

Wensen

  • De kandidaat heeft jaren ervaring als business analist (minimaal 4 jaar)

  • De kandidaat heeft jaren ervaring als product owner (minimaal 4 jaar)

  • De motivatie van de kandidaat maakt overtuigend duidelijk dat de kandidaat geschikt is voor de combinatierol product owner / business analist

  • De kandidaat heeft werkervaring binnen de publieke-sector (minimaal 2 jaar)

  • De kandidaat heeft werkervaring binnen het domein van bedrijfsvoering (minimaal 2 jaar)

 

Overige informatie

Startdatum: Start 11 maart 2024

Inzet: 36 uur/week

Duur: t/m 31-12-2024 zonder optie op verlenging

Locatie: Den Haag

 

Ben jij die gedreven Business Analist/Product Owner die wij zoeken? Stuur dan je cv en motivatiebrief naar sales@yobs.com. We kijken er enorm naar uit om van je te horen!

 

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Jan Tammeling via telefoonnummer 0651403618.

bottom of page