top of page

Resourcemanager

Den Haag

#1192

Voor onze opdrachtgever IND zijn wij op zoek naar een Resourcemanager. Reageren tot 19 februari 2024. 

 

Als Kwartiermaker Resourcemanagement ben je verantwoordelijk voor het opzetten en organiseren van het resourcemanagementproces binnen de afdeling Productiehuis. Je speelt een cruciale rol in het creëren van inzicht in zowel bestaande als gewenste capaciteit, waarbij je actief stuurt op inzichten samen met belanghebbende partijen zoals leveranciers en afnemers. Deze functie vereist een scherp oog voor zowel korte als langetermijndoelstellingen, met als hoofddoel het ondersteunen van operationeel managers door continu met hen in verbinding te staan, de voortgang te bewaken en ervoor te zorgen dat het resourcemanagement naadloos aansluit op de organisatorische vraag.

 

Belangrijkste Verantwoordelijkheden:

1.Opzetten en Organiseren van het Proces:

 • Ontwikkel een gestructureerd resourcemanagementproces, waarbij de focus ligt op efficiëntie en effectiviteit.

 • Implementeer werkwijze en digitale ondersteuning om de resourcetoewijzing te optimaliseren en te vergemakkelijken.

2. Inzicht in Bestaande en Gewenste Capaciteit:

 • Voer analyses uit om huidige capaciteit in kaart te brengen en identificeer lacunes en mogelijkheden voor verbetering.

 • Werk samen met relevante belanghebbenden om de gewenste capaciteit te definiëren en te vertalen naar concrete actieplannen.

3. Sturen op Inzichten:

 • Werk nauw samen met leveranciers (oa de Operationeel managers van het Productiehuis) en afnemers (voornamelijk Projecten en programma's) om inzichten te verkrijgen en deze om te zetten in bruikbare strategieën voor resourcemanagement.

 • Stuur proactief bij op basis van voortschrijdende inzichten en veranderende behoeften. 

4. Continue Communicatie met Operationeel Managers:

 • Houd regelmatig overleg met operationeel managers om de voortgang te bespreken en ervoor te zorgen dat resourcemanagement aansluit op de operationele vraag.

 • Sta open voor feedback en pas het resourcemanagementproces indien nodig aan.

5. Rapportages voor Management Teams en Programma Management:

 • Ontwerp en organiseer zowel kwantitatieve als kwalitatieve rapportages die inzicht bieden in de resourcetoewijzing.

 • Presenteer periodieke updates aan managementteams en programma management om hen te informeren over de status en prestaties van het resourcemanagement.

De ideale kandidaat beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden, analytisch denkvermogen en een proactieve houding. Door een nauwe samenwerking met alle relevante stakeholders, draag je bij aan de optimalisatie van het resourcemanagement en ondersteun je de organisatie in het bereiken van haar doelstellingen op zowel korte als lange termijn


Achtergrond opdracht

Bij de IND ontwikkelen en beheren we zelf het systeem dat ons primair proces ondersteunt. Het Productiehuis is daarbij de thuisbasis van ongeveer 300 professionals die in agile teams en projectteams voor het hele proces van analyse tot applicatiebeheer zorgen.

De hoofdtaken van het Productiehuis zijn:

 • Het realiseren van software en diensten in het voortbrengingsproces (productieproces) in de agile teams.

 • Het toewijzen van professionals aan de agile teams en projectteams.

 • Het plannen en realiseren van releases.

 • Het stimuleren en faciliteren van deskundigheidsbevordering door de professionals.

 

De IND heeft de ambitie om naar een moderne datagedreven- en informatiegestuurde organisatie te groeien. Om daar te komen zal de komende jaren het applicatielandschap drastisch veranderen en moderniseren. Daarbij zullen we gebruik maken van de nieuwste techniek. Daarnaast maken we nu een grote slag naar Agile werken en ook dat neemt de nodige veranderingen met zich mee. Om deze groei te realiseren zal de komende tijd de tijdelijke schil behoorlijk toenemen. Als resourcemanager is het aan jou die vraag in goede banen te leiden. Kortom je komt binnen op een moment met veel uitdaging waar je je ervaring in kwijt kan, en tegelijk werkt aan een IND met een toekomstgerichte informatievoorziening.
 

Functie-eisen

Functie eisen:

 • De aangeboden kandidaat heeft een bachelor of master bedrijfskunde of vergelijkbaar (Bestuurskunde, Economie en Bedrijfseconomie, Econometrie, Fiscale Economie, International Business)

 • De aangeboden kandidaat heeft minimaal 3 jaar ervaring met plannen en sturen op inzet van medewerkers op klanten/projecten/programma's bij middelgrote tot grote ondernemingen/overheid

 

Wensen
Aanvullende kennis:

 • Agile(SCRUM), SAFe, Prince2, MSP

Competenties:

 • Ervaring met opzetten organisatiestructuur en bewaken daarvan

 • Is in staat een goede balans te creeren tussen ondersteuning geven en richting geven

 • Ambitie om onderdeel te zijn van verandering zonder op de voorgrond te treden, het management is en blijft in the lead

 

Overige informatie

Startdatum: Start 1 maart 2024

Inzet: 36 uur/week

Duur: t/m 1 maart 2025 met optie op verlenging

Locatie: Den Haag

 

Ben jij die gedreven Resourcemanager die wij zoeken? Stuur dan je cv en motivatiebrief naar sales@yobs.com. We kijken er enorm naar uit om van je te horen!

 

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Jan Tammeling via telefoonnummer 0651403618.

bottom of page