top of page

Migratieconsultant

Groningen

#1184

Voor onze opdrachtgever RDW in Groningen zijn wij op zoek naar een migratieconsultant.

Je werkt vanuit het serviceteam DWO als adviseur voor migratie. Als 365-Adviseur voor migratie begeleid jij de medewerkers van RDW bij een naadloze overgang naar nieuwe systemen van Microsoft 365. Je ondersteunt de RDW-medewerker bij het migratieproces. Tegelijkertijd zorg je voor een goede samenwerking en duidelijke uitleg zodat de RDW-medewerker een efficiënte overgang heeft van de project- en samenwerksites op het huidige platform van SharePoint 2016 naar een team in Microsoft Teams. Je bent verantwoordelijk voor het voeren van gesprekken voor de begeleiding in het migratieproces van collega’s van de verschillende afdelingen van de RDW. Je bent hierbij het aanspreekpunt voor de medewerker met betrekking tot de migratie. 

 

Je bent onderdeel van een team van 365-Adviseurs die op verschillende afdelingen werkzaam zijn en wordt begeleid door het Serviceteam Digitale Werkomgeving, ICT. Bij de RDW maken we een onderscheid in projecten- en samenwerksites. De migratie van projectensites is reeds gestart, samenwerksites zijn hierin de volgende stap. De eerste stap omvat het opruimen van de sites. Hierbij benader je site-eigenaren om te inventariseren wat de vervolgstap is. Je zet sites klaar om ze naar de juiste plek te kunnen migreren. Het migreren wordt gedaan door de technisch migratieconsultants. De samenwerksites kennen een grotere complexiteit en zullen waarschijnlijk ook moeten worden vormgegeven in meerdere samenwerkingsverbanden.

 

Opdrachtomschrijving

Je ondersteunt de RDW-medewerker bij het migratieproces. Tegelijkertijd zorg je voor een goede samenwerking en duidelijke uitleg zodat de RDW-medewerker een efficiënte overgang heeft van de project- en samenwerksites op het huidige platform van SharePoint 2016 naar een team in Microsoft Teams. Je bent verantwoordelijk voor het voeren van gesprekken voor de begeleiding in het migratieproces van collega’s van de verschillende afdelingen van de RDW. Je bent hierbij het aanspreekpunt voor de medewerker met betrekking tot de migratie. De opdracht loopt t/m juni 2024, we verwachten een inzet van 36 uur/week. De eerste stap omvat het opruimen van de sites. Hierbij benader je site eigenaren om te inventariseren wat de vervolgstap is. Je zet sites klaar om ze naar de juiste plek te kunnen migreren. Het migreren wordt gedaan door de technisch migratieconsultants. De samenwerksites kennen een grotere complexiteit en zullen waarschijnlijk ook moeten worden vormgegeven in meerdere samenwerkingsverbanden.

Functie-eisen

  • Informatie structureren: het organiseren en structureren van informatie is een cruciaal aspect in elk migratieproces. Je kunt complexe procedures in behapbare stappen opsplitsen, dit maakt het voor de RDW-medewerker eenvoudig om het migratieproces te volgen en bijbehorende taken te begrijpen;

  • Technische kennis: je bent bekend met het platform Microsoft Teams en op hoofdlijnen de Microsoft 365 applicaties zoals OneNote, Lists, Shifts, Planner, OneDrive en SharePoint. Je bent op de hoogte van de functies, instellingen en best practices. Dankzij deze kennis kun je oplossingen op maat bieden en kansen zien voor het inzetten van de juiste apps bij de behoeften;

  • Je hebt ervaring met het herstructureren van informatie en met migratietrajecten van/naar Microsoft Teams of SharePoint On Premise/SharePoint Online.
     

Soft Skills

  • Communicatie: je kunt effectieve en informatieve gesprekken voeren. Je ziet de behoeften, uitdagingen en houdt daarbij de doelen met betrekking tot de migratie in het oog. Je beantwoordt vragen en geeft relevante en duidelijke uitleg tijdens elke stap van het proces;

  • Je kunt trainingen geven over het werken met MS Teams.Je kunt zelfstandig aan de slag en werkt gestructureerd. Er zijn wekelijkse overleggen over de voortgang en het vervolg in het migratietraject;

  • Je kunt zelfstandig aan de slag en werkt gestructureerd. Er zijn wekelijkse overleggen over de voortgang en het vervolg in het migratietraject.

 

Overige informatie

Startdatum: Start 1 maart 2024

Inzet: 36 uur/week

Duur: 4 maanden met optie op verlenging

Locatie: Groningen

 

Ben jij die gedreven Migratieconsultant die wij zoeken? Stuur dan je cv en motivatiebrief naar sales@yobs.com. We kijken er enorm naar uit om van je te horen!

 

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Jan Tammeling via telefoonnummer 0651403618.

bottom of page