top of page

Tester/testautomatisering

Groningen

#1183

Voor onze opdrachtgever DUO Groningen zijn wij op zoek naar een Testautomatiseerder.

Bij Facet werken we als team en worden mensen niet in hokjes ingedeeld, we helpen en ondersteunen elkaar. In korte sprints worden onze dienstverlening en werkprocessen verbeterd en verder uitgebreid. Binnen Facet zijn vier DevOps-teams, een functioneelbeheer-team, een helpdesk en de product owner. Ook is er een voorbereidingsteam, maar die bestaat uit vertegenwoordigers van de DevOps- en Functioneelbeheer-teams en de product owner. De teams werken op basis van Agile/Scrum en continuous delivery. Op basis van de input van de product owner, bepaalt het team grotendeels zelf hoe de sprint er elke drie weken uitziet. Jij en jouw teamgenoten hebben de nodige vrijheid om via de meegebrachte kennis en kunde oplossingen te integreren en de softwareontwikkeling naar een hoger plan te tillen. Bijzonder aan Facet is dat het systeem opereert vanuit de ODCN-cloud (PaaS).

De doorontwikkeling van Facet bestaat o.a. uit:

 • Wijzigingsverzoeken van het CvTE, Cito of andere externe partijen;

 • Wijzigingsverzoeken van helpdesk Facet, functioneel beheer Facet of uit eigen DevOps-team(s);

 • Onderhoud en innovatie;

 • Migratie van het klassieke gedeelte naar het cloud-gedeelte.

 

Hierbij worden de werkzaamheden vaak voorbereid vanuit een voorbereidingsteam en vindt daarna overdracht plaats naar het DevOps-team via o.a. de backlog-refinement en separate kennissessies. Er is veel ruimte voor kennisoverdracht en ondersteuning. Het testwerk vindt deels handmatig plaats aan de hand van test-scenario’s en deels door geautomatiseerde testen die steeds verder uitgebreid dienen te worden.

Techniek

 

Het Facet-platform bestaat technisch voor het grootste gedeelte uit een microservice architectuur. Het is ontwikkeld met Springboot microservices als backend en Angular voor de frontend. Dit deel is waar Facet hoofdzakelijk in doorontwikkeld wordt. Daarnaast hebben we nog een klassiek deel dat gemoderniseerd wordt naar het nieuwe platform. Hierbij wordt gebruik gemaakt van o.a. de volgende frameworks/tooling: Dev/test-tooling: IntelliJ, Postman/Bruno, SoapUI en DBeaver; Build-tooling: Maven, NodeJS; CI/CD: Jenkins, Sonar, Git en Docker; BPMN workflow: Camunda; Frontend applicaties: Angular / Vue.js; Backend applicaties: Spring Boot/Cloud; Databases: PostgreSQL / Cassandra.

 

Achtergrond opdracht
Wij zijn DevOps team Denali. In het kader van het traject “Modernisering Examens” zijn wij bezig met nieuwbouw van het examenlandschap. Voor het inventariseren van de gegevens en de beschikbaarheid van de examenbetrokkenen hebben we een examenbetrokkeneportaal gemaakt die achter DigiD zit. Op basis van deze gegevens worden de examenbetrokkenen ingepland dat de afname van de examens op locatie mogelijk maakt. Nu zijn we bezig om het examenbetrokkeneportaal uit te breiden met nieuwe functionaliteit voor de betrokkenen om declaraties te kunnen indienen. Ons team bestaat uit 11 collega’s en we werken nauw samen met ons BAT en uitvoerende medewerkers.

Over de organisatie
DUO verzorgt als uitvoeringsorganisatie, zijnde onderdeel van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de uitvoering van complexe wet- en regelgeving en heeft een uitgebreid dienstenpakket. DUO financiert en informeert onderwijsdeelnemers en onderwijsinstellingen. Voor verdere informatie zie www.duo.nl

Functie-eisen

 •  Minimaal 4 jaar werkervaring met Testen

 •  Minimaal 2 jaar ervaring in een Agile / Scrum omgeving

 • HBO werk- en denkniveau

 • Minimaal 2 jaar ervaring met geautomatiseerd testen

Wensen

 • Agile / DevOps team;

 • Back-end development.

 • Geautomatiseerd testen middels Cucumber en Java;

 • Protractor/Karma (of vergelijkbare Angular test frameworks)

 • Frameworks als Spring, Spring Boot, Hibernate, Maven etc.

Competenties:

 • Je bent eigenzinnig, denkt graag mee met allerhande team- en ontwikkelprocessen en handelt pro-actief.

 • Je bent leergierig en je hebt de moed om snel zelfstandig taken op te pakken.

 • Je vindt het leuk om met anderen samen te werken en uitleg te geven over je werk.

 • Je durft verder te kijken dan alleen de testtaken.

 

Overige informatie

Startdatum: Start 11 maart 2024

Inzet: 36 uur/week

Duur: t/m 30 juni 2025

Locatie: Kempkensberg 12, Groningen

 

Ben jij die gedreven Tester die wij zoeken? Stuur dan je cv en motivatiebrief naar sales@yobs.com. We kijken er enorm naar uit om van je te horen!

 

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Jan Tammeling via telefoonnummer 0651403618.

bottom of page