top of page

Senior Testanalist

Groningen/remote

#1180

Voor onze opdrachtgever RDW in Groningen zijn wij op zoek naar een Senior Testanalist.

Je komt te werken in serviceteam PenR. Het serviceteam PenR is een multidisciplinair DevOps team dat nauw samenwerkt met de business. In dit team werk je aan het leveren van ICT-diensten aan verschillende eindgebruikers. Denk daarbij aan de uitgifte van digitale rij- of vliegbewijzen voor bijvoorbeeld drones; of het door ontwikkelen van verschillende registers. De impact van het werk is dus groot. Het team zorgt van begin tot eind voor levering van deze diensten, die (deels) worden overgezet naar de (Azure) Cloud. Deze aanvraag is een herhaalde aanvraag: In een eerdere selectieronde werd een kandidaat geselecteerd, die na acceptatie werd teruggetrokken door de leverancier. Het verzoek: bij aanbieding van kandidaten die ook elders zijn aangeboden dit te vermelden.

Opdrachtomschrijving 

Je taak bestaat naast het regulier (handmatig en geautomatiseerd) testen van de functionaliteit ook uit het optimaliseren van de testautomatisering. Dit betekent dat je nauw samenwerkt met de ontwikkelaars, dat je scripts ontwerpt, testsjablonen maakt en relevante testdata identificeert. Je zoekt de samenwerking op met testers en ontwikkelaars van aanpalende systemen. Je richt de testautomatisering in volgens de standaarden van RDW-ICT, waarbij een streven naar een zo hoog mogelijk kwaliteitsniveau bij je past. Afhankelijk van je specifieke vaardigheden en ervaring varieert je werk van het optuigen van robuuste geautomatiseerde tests op basis van het interne Testframework en het door ontwikkelen van dat framework tot het ontwikkelen van slimme maatwerk-oplossingen.

Functie-eisen

  • Minimaal 5 jaar ervaring als Testanalist, bij voorkeur bij een (semi) overheidsinstelling;

  • Interesse in handmatig en geautomatiseerd testen (SpecFlow, Selenium);

  • Kennis van interne auditing is niet vereist, wel een pré;

  • Certificering in een testmethode/methodologie;

  • ISTQB Advanced (minmimaal één certificaat).

Soft Skills

  • Communicatief;

  • Probeleemoplossend;

  • Zelfstartend.
     

Overige informatie

Startdatum: Start 15 februari 2024

Inzet: 36 uur/week

Duur: 11 maanden met optie op verlenging

Locatie: Groningen/deels remote
 

Ben jij die gedreven Senior Testanalist die wij zoeken? Stuur dan je cv en motivatiebrief naar sales@yobs.com. We kijken er enorm naar uit om van je te horen!

 

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Jan Tammeling via telefoonnummer 0651403618.

bottom of page